Відокремлений структурний підрозділ

І етап ХIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

У листопаді 2023 року було проведено І етап ХIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. У конкурсі взяли участь здобувачі освіти другого курсу на основі БСО. Відповідальною за організацію та проведення конкурсу була Сергеєва Світлана Петрівна, викладач української мови та літератури.

Мета конкурсу – вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка,  виявлення  творчо  обдарованої  молоді,   розвитку   її потенціалу,  виховання  у  молодого  покоління  поваги  до  мови і традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні.

Творчість Тараса Шевченка і в ХХІ столітті спонукає молодь замислитися над сенсом життя, усвідомити, що Великий Кобзар для багатьох поколінь українців  був і залишається символом високих духовних можливостей і нового етичного мислення.

Завдання конкурсу були пов’язані з культурою, мораллю, духовними цінностями українського народу, що сприяють об’єднанню нації, формують почуття патріотизму, оптимізму й віри в щасливе майбуття Української держави, про яку мріяв і писав у своїх творах Шевченко.

 

Переможцями І етапу

ХIV Міжнародного мовно- літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка є:

І місце – Романенко Марія (група ГР-13)

ІІ місце – Плескачевська Ніколь (група ПР-15)

ІІІ місце  – Кочерга Катерина (група ФБС-9)

 

Вітаємо переможців та бажаємо подальших успіхів!!!