Відокремлений структурний підрозділ

ІІ ОБЛАСНИЙ КОНКУРС НАУКОВО-ТВОРЧИХ ЕСЕ НА ПОДАТКОВУ ТЕМАТИКУ

6 грудня 2023 року відбулися урочистості з нагоди вручення дипломів переможцям, подяк науковим керівникам та сертифікатів учасникам ІІ Обласного конкурсу науково-творчих есе на податкову тематику.

Відкрили захід д.е.н., проф. проректор з наукової роботи В.Г. Маргасова та завідувачка кафедри економіки, обліку і оподаткування д.е.н., проф. Ж.В. Дерій, які привітали учасників з високими результатами та побажали подальших звершень.

До урочистостей приєдналися співорганізатори конкурсу та члени журі Головне управління ДПС в Чернігівській області: начальниця управління оподаткування фізичних осіб Світлана Миколаївна Волкова, начальниця управління персоналом Тетяна Михайлівна Путинцева, зав. сектору інформаційної взаємодії Світлана Ісаківна Стрижак, які наголоси на виключному значенні податків у формуванні бюджету країни, відмітили високий рівень підготовки науково-творчих есе та обізнаність у сфері оподаткування учасниками.

Переможцям конкурсу та їх науковим керівникам було вручено дипломи та подяки, а також цінні подарунки від Національного університету “Чернігівська політехніка”.

Галина ПОПОВА та Вікторія Петровська разом із здобувачами освіти гр. ЕП-10 Альона БАЛУБА, Марія ПУШЕНКО, Тетяна КОЖЕДУБ, Ярослав НЕСТЕРОВ, гр. ФБС-9 Вікторія Щербак, Віталіна ЛЯЦЕВИЧ, Поліна ШЕВЧЕНКО, Костянтин ЄРЕМА, гр. ЕП-11 Поліна СЕЧЕВИЦЯ, Анастасія ПРОЩЕНКО, Анастасія СИЛА та гр. ФБС-10 Анастасія ПОПОВИЧ, Вікторія ГРОМОВА, Віталіна КАЛАБУХ, Софія САВЕНКО взяли участь в обласному конкурсі науково-творчих есе на податкову тематику.

Протягом жовтня-листопада 2023 року кафедрою економіки, обліку і оподаткування Національного університету «Чернігівська політехніка» за підтримки Головного управління Державної податкової служби у Чернігівській області та Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації проведено ІІ Обласний конкурс науково-творчих есе в рамках таких тем:

  1. Чим шкідлива тіньова економіка для наповнення бюджету держави?
  2. Роль податків у розвитку територіальних громад.
  3. Методи боротьби з ухиленням від сплати податків.

Мета Конкурсу – розвиток творчого потенціалу молоді, формування її податкової грамотності та моральних цінностей, розуміння ролі податків і зборів для забезпечення функціонування країни, в тому числі для підтримки її обороноздатності.

За результатами оцінювання конкурсних робіт журі Конкурсу прийняло рішення нагородити:

Дипломами першого ступеня

БАЛУБА Альона Володимирівна, науковий керівник – Попова Галина Володимирівна (ВСП «Фаховий коледж економіки і технологій Національного університету «Чернігівська політехніка»)

Дипломами третього ступеня

ПОПОВИЧ Анастасія Денисівна, науковий керівник – Петровська Вікторія Олександрівна ВСП «Фаховий коледж економіки і технологій Національного університету «Чернігівська політехніка»)