Відокремлений структурний підрозділ

Засідання циклової комісії загальноосвітніх дисциплін

25. 01. 2024 року відбулось засідання циклової комісії загальноосвітніх дисциплін. Викладачі взяли активну участь в обговоренні питань порядку денного.

Ірина Миколаївна Ющенко провела майстерклас щодо можливостей використання освітньої платформи Moodle. Незважаючи на те, що всі викладачі комісії активно користуються даним ресурсом, ознайомитись з додатковими його можливостями було цікаво та корисно. Учасники спробували створити нові види тестових завдань, опанували функцію прикріплення самостійних робіт до тестів та виявили можливість ресурсу давати різним здобувачам освіти різні питання для перевірки знань. Викладачі обговорили способи наповнення своїх курсів додатковою інформацією та можливість за потреби підтримувати зв’язок з адміністратором ресурсу. Всі учасники щиро подякували Ірині Миколаївні за захопливу розповідь та здобуті знання і вирішили надалі продовжувати вдосконалення своїх навичок використання платформи.

Також викладачі обговорили досягнення здобувачів освіти з предметних компетентностей протягом очного та дистанційного навчання в період війни. Світлана Іванівна Бурдюгова дала ґрунтовний порівняльний аналіз результатів успішності досягнень  з предмету «Географія». Створені викладачем графіки яскраво показали, що суттєвих відмінностей щодо рівня знань здобувачів освіти не відбулося. Світлана Іванівна наочно продемонструвала особливості поділу рівня знань залежно від старанності та активності здобувачів освіти. Не дивно, що здобувачі різних груп мають дещо різні показники успішності, адже вхідний рівень їх знань теж був різним.

Алла Миколаївна Жостка поділилась інформацією щодо вимог до здобувачів освіти зі свого предмету. Основою визначення рівня успішності з предмету «Історія. Україна і світ» є усні відповіді, а не тестові завдання. Адже предмети гуманітарного циклу вимагають від учасників освітнього процесу уміння грамотно формулювати свої думки, логічно їх висловлювати та володіти фактичним історичним матеріалом.

Марина Вікторівна Левицька також підкреслила важливість формування у здобувачів освіти критичного мислення, багатого та чистого мовлення. Вона наголосила, що на заняттях гуманітарних предметів поряд з освітніми завданнями сьогодні викладач повинен виховувати любов до рідної землі, мови, культури, історії та традицій нашого народу.

Ірина Миколаївна Ющенко підкреслила, що вхідний рівень підготовки здобувачів освіти з математики відіграє ключову роль у досягненні успіху в навчанні. На жаль, знання під час очного навчання виявились дещо слабшими, ніж під час дистанційної роботи. Це засвідчило певну несамостійність при виконанні завдань, але наполегливо працюючи, здобувачі освіти можуть досягти кращих результатів.

Учасники засідання відмітили важливість плідної співпраці та погодились, що теплі та щирі стосунки з колегами допомагають у наш непростий час залишатись у творчому позитивному стані.