Відокремлений структурний підрозділ

Міжнародний день пам’яток і визначних місць

Міжнародний день пам’яток і визначних місць відзначається щороку 18 квітня, починаючи з 1983 року після оголошення Центром культурної спадщини ЮНЕСКО. Девізом Міжнародного дня пам’яток та історичних місць стали слова: “Збережемо нашу історичну батьківщину”.
Кожна епоха залишає нам у спадщину пам’ятку архітектури чи історії, що зберігає в собі згадку про певну визначну подію чи особистість. У кожному регіоні є свої визначні пам’ятки − перлини української землі. Це справжній скарб, наша гордість і надбання.
В Україні Міжнародний день пам’яток і визначних місць має назву − День пам’яток історії та культури, відповідно до Указу Президента України від 23 серпня 1999 року. У липні 2000 року Президент України підписав Закон “Про охорону культурної спадщини”, котрий регулює правові, організаційні, соціальні та економічні стосунки у сфері охорони культурної спадщини з метою її збереження, захисту в інтересах нинішнього і майбутніх поколінь.
Саме тому, напередодні, 16 квітня 2024 року, куратором Аліною Смаглюк для здобувачів освіти академічних груп ГР-17, ХТ-14 було проведено виховну годину. Під час якої були перелічені не тільки історичні об’єкти України, а й згадана історія їх виникнення та легенди пов’язані з ними.