IMG_20170426_125932_HDR-780x400

Тиждень циклової комісії товарознавчих дисциплін

Тиждень циклової комісії товарознавчих дисциплін  відбувся в період  з 24 по 28 квітня 2017 року.

В рамках тижня,  з метою виявлення, відбору та підтримки обдарованої студентської молоді, стимулювання їх праці, активізації навчально-пізнавальної діяльності серед студенів коледжу, що навчаються на спеціальностях Товарознавство та  комерційна діяльність ( група ТК-22) і Комерційна діяльність(група КД-33)  25 квітня 2017року  проведена міжпредметна олімпіада  з профільних дисциплін:

«Комерційна діяльність»,

«Товарознавство продовольчих товарів»,

«Товарознавство непродовольчих товарів» та

« Організація і технологія торговельних процесів»

В олімпіаді  прийняли участь 17 студентів.

Значна частина учасників олімпіади виявила належні знання, вміння застосовувати їх  в стандартних і нестандартних умовах.

Найкращими виявились студенти групи ТК-22, які вибороли всі призові місця  :

1місце —  Воробей Павло

2місце – Дахно Анастасія

3місце – Ольшевська Світлана.

Переможці нагороджені грамотами , які в урочистій атмосфері вручила заступник директора з навчальної  роботи  коледжу  Ілляшенко Л.О. 

26 квітня 2017 року  в рамках тижня циклової комісії товарознавчих дисциплін  відбувся науково-практичний семінар  «Харчові добавки в житті сучасної людини», на якому розглянуті теоретичні  та практичні  аспекти використання  харчових добавок в технологіях продовольчих товарів  і  харчових продуктів та пошук шляхів забезпечення  якості і безпеки  харчування сучасної  людини.

«Проблема вмісту харчових добавок в їжі хвилює сьогодні всіх – вчених, виробників, продавців та в першу чергу–споживачів продуктів харчування»,- наголосила Дідусенко С.А.(голова циклової комісії), відкриваючи роботу семінару.

Готуючись до семінару студенти коледжу провели велику пошуково-дослідну  роботу  і на семінарі  були  запропоновані результати їх праці.

  • З доповіддю «Види харчових добавок та необхідність їх використання на сучасному етапі розвитку людства» виступила студентка групи ТК-22 Харченко Наталія
  • Доповідь Шкалаберди  Лілії (гр.ТК-22)– «Вплив харчових добавок на організм людини» викликав у студентів підвищену зацікавленість.

А про результати досліджень вмісту харчових добавок в продуктах, що реалізуються в магазинах  м. Чернігова  доповіла  Василенко Марина (гр.ТК-22).

Запропоновані результати практичних досліджень, здається, найбільше зацікавили слухачів і викликали найбільше емоцій та питань.

В роботі семінару прийняли  активну участь:

  • головні спеціалісти Управління захисту прав споживачів Головного управління держпродспоживслужби в Чернігівській  області  Ігнатенко Валентина Іванівна та Прокопенко Юлія Сергіївна;
  • начальник виробничої лабораторії ПАТ Чернігівська макаронна фабрика Соколовська Тамара Іванівна;
  • начальник харчової лабораторії ДП «Чернігівстандартметрологія» Коновець Наталія Іванівна.

Виступаючі зауважили, що всім нам необхідно  утриматись від купівлі продуктів харчування, в складі яких є небезпечні харчові добавки, а  для цього можна роздрукувати перелік потенційно шкідливих проте дозволених харчових добавок та носити при собі, таким чином ми зменшуємо ризик для нашого здоров’я вже сьогодні та заохочуємо виробників використовувати більш якісну сировину вже завтра!

Не слід соромитись  дбати про своє здоров’я, адже в сучасному суспільстві його стає все менше і підтримувати його на нормальному рівні стає дедалі дорожче…