Snimok

МАСЛЯНА НА ПОРОЗІ !!!!!

Головний атрибут свята – МЛИНЦІ — символ сонця. Жовті, круглі, запашні, смачні, дріжджові, на свіжому та на кислому молоці, пісні, з використанням яєць та без них, макові, мережеві млинці сторіччями підкорюють серця та шлунки українців.

Млинці «Дешево та смачно»

Рецепт від технологів ВСП «ФКЕТ НУ «Чернігівська політехніка»

Борошно – 660 гр

Дріжджі – 50 г

Вода – 1 л

Сіль – 15 г

Олія – 100 г

Картопля – 400 г

Цибуля – 80 г

У підігрітій до 40о воді розчинити сіль та розвести дріжджі, додати просіяне борошно. Залишити в теплому місці на 1 годину. Картоплю та цибулю почистити та потерти на дрібній терці. Змішати дві суміші і смажити млинці на пательні з олією. Споживати з сметаною/ шкварками/ смаженою цибулею.