МАСЛЯНА НА ПОРОЗІ !!!!!
Головний атрибут свята – МЛИНЦІ — символ сонця. Жовті, круглі, запашні, смачні, дріжджові, на свіжому та на кислому молоці, пісні, з використанням яєць та без них, макові, мережеві млинці сторіччями підкорюють серця та шлунки українців.
Млинці «Дешево та смачно»
Рецепт від технологів ВСП «ФКЕТ НУ «Чернігівська політехніка»
Борошно – 660 гр
Дріжджі – 50 г
Вода – 1 л
Сіль – 15 г
Олія – 100 г
Картопля – 400 г
Цибуля – 80 г
У підігрітій до 40о воді розчинити сіль та розвести дріжджі, додати просіяне борошно. Залишити в теплому місці на 1 годину. Картоплю та цибулю почистити та потерти на дрібній терці. Змішати дві суміші і смажити млинці на пательні з олією. Споживати з сметаною/ шкварками/ смаженою цибулею.