Відокремлений структурний підрозділ

Кваліфікаційний іспит здобувачів фахової передвищої освіти груп ЕП-9, ФБС-8, МК-6, ПТБ-6, ГР-10, ПР-11, СР-8

З 19 по 23 червня 2023 року проводилася атестація здобувачів фахової передвищої освіти відповідно до затвердженого розкладу шляхом дистанційної комунікації учасників освітнього процесу за допомогою засобів відеоконференції на платформі ZOOM.

Атестацію у вигляді кваліфікаційного іспиту успішно склали здобувачі фахової передвищої освіти випускних груп ЕП-9, ФБС-8, МК-6, ПТБ-6, ГР-10, ПР-11, СР-8 у кількості 136 осіб.

За освітньо-професійною програмою Економіка до кваліфікаційного іспиту було допущено 15 здобувачів освіти, які успішно його склали. Бойко Єлизавета, Кобижча Софія, Назаренко Вадим та Таран Вікторія отримали диплом з відзнакою.

Здобувачі фахової передвищої освіти продемонстрували знання чинного законодавства України, що регламентує діяльність підприємства; володіють фаховою термінологією; орієнтуються в питаннях ефективного планування та раціональної організації  діяльності підприємства; для вирішення практичних завдань використовують сучасні джерела інформації про фінансове становище, результати діяльності та рух грошових коштів; розуміють сутність, завдання, функції, принципи економічного аналізу та ознайомлені з методикою аналізу найважливіших показників виробничо-фінансової діяльності; розуміють необхідність вдосконалення системи управління витратами з урахуванням особливостей конкурентної боротьби і міжнародних інтеграційних процесів.

За освітньо-професійною програмою Фінанси, банківська справа та страхування до кваліфікаційного іспиту було допущено 12 здобувачів освіти, які успішно його склали. Костюк Анна отримала диплом з відзнакою.

Здобувачі фахової передвищої освіти продемонстрували знання чинного законодавства України, що регламентує діяльність фінансово-кредитних установ; володіють фаховою термінологією; орієнтуються в питаннях організації і технології здійснення банківських операцій та надання банківських послуг; застосування механізмів надання страхових послуг юридичним і фізичним особам в умовах ринкової економіки; організації та функціонування бюджетної системи і проведення бюджетної політики; організації фінансових відносин та їх функціонування на макро- і мікроекономічному рівнях; ведення бухгалтерського обліку та складання звітності в банках, підготовки й використання облікової інформації для аналітичної діяльності та обґрунтування управлінських рішень.

За освітньо-професійною програмою Маркетинг до кваліфікаційного іспиту було допущено 37 здобувачів освіти, які успішно його склали. Пікуль Вероніка отримала диплом з відзнакою.

Здобувачі фахової передвищої освіти продемонстрували знання чинного законодавства України, що регламентує маркетингову діяльність; володіють фаховою термінологією; аналізують ринкові явища та процеси на основі застосування теоретичних знань і прикладних навичок здійснення маркетингової діяльності; володіють навичками збирання й аналізу необхідної інформації, обчислення економічних та маркетингових показників, обґрунтування управлінських рішень на основі використання необхідного аналітичного й методичного маркетингового інструментарію; на практиці реалізовують принципи дослідження поведінки ринкових суб’єктів у маркетинговому середовищі; визначають показники результативності маркетингової діяльності ринкових суб’єктів та їх взаємозв’язки; ефективно застосовують інноваційні технології маркетингової діяльності, які дозволяють адаптуватися до змін маркетингового середовища; розуміють принципи маркетингових функцій ринкового суб’єкта, які ефективно застосовують у вирішенні в практичних ситуацій.

За освітньо-професійною програмою Підприємництво,торгівля та біржова діяльність до кваліфікаційного іспиту було допущено 27 здобувачів освіти, які успішно його склали. Деревянко Надія отримала диплом з відзнакою.

Здобувачі фахової передвищої освіти продемонстрували знання чинного законодавства України, що регламентує діяльність в сфері бізнесу, торгівлі та конкуренції; володіють фаховою термінологією; орієнтуються в питаннях щодо організації і ведення бізнесу, управління, ділових комунікацій, консалтингу; знання і розуміння економіки, менеджменту, права, бізнес-аналітики, податків, цифрових технологій біржової діяльності та бізнес-адміністрування.

За освітньо-професійною програмою Готельно-ресторанна справа до кваліфікаційного іспиту було допущено 12 здобувачів освіти, які успішно його склали.

Здобувачі фахової передвищої освіти продемонстрували знання чинного законодавства України, що регламентує діяльність готельно-ресторанного бізнесу; володіння фаховою термінологією; обізнаність в питаннях організації процесу обслуговування споживачів готельних послуг на основі використання сучасних інформаційних, комунікаційних і сервісних технологій та дотримання стандартів якості і норм безпеки; розуміння теоретичних та методологічних основ менеджменту, основних інструментів та методів управління готелями та ресторанами, а також методів мотивації персоналу; володіння іноземною мовою в різних видах мовленнєвої діяльності, лексикою та граматикою, що використовується у сфері готельно-ресторанного бізнесу.

Станом на 16 червня 2023 року до Кваліфікаційного іспиту було допущено 33 здобувача освіти двох спеціальностей 081 Право та 231 Соціальна робота, з них 12 здобувачів – освітньо-кваліфікаційний рівень «молодший спеціаліст» та 21 здобувач – освітньо-кваліфікаційний ступінь «фаховий молодший бакалавр».

Випускна група ПР-11 (081 Право) складається з 24 здобувачів освіти, в тому числі 12 здобувачів – освітньо-кваліфікаційний рівень «молодший спеціаліст» та 12 здобувачів – освітньо-кваліфікаційний ступінь «фаховий молодший бакалавр». До Кваліфікаційного іспиту було допущено 24 здобувачі. Всі здобувачі освіти виконали навчальний план в повному обсязі. Двоє здобувачів освіти Кезля В.В. та Солохненко Л.М. отримали диплом з відзнакою.

Випускна група СР-8 (231 Соціальна робота) складалася з 10 здобувачів фахової передвищої освіти. До Кваліфікаційного іспиту було допущено 9 здобувачів освіти. Недопустили Соловйову Д.Р. за невиконання умов договору та академічну заборгованість.

Члени екзаменаційних комісій відзначили високий та достатній рівень результатів навчання здобувачів фахової передвищої освіти.