tolerantnist

Міжнародний день толерантності

«Тепер, коли ми навчилися літати в повітрі, як птахи,

плавати під водою, як риби, нам не вистачає тільки одного:

навчитися жити на землі, як люди».

(Б. Шоу)

16 листопада відзначається Міжнародний день толерантності, щорічно ВІДОКРЕМЛЕНИЙ СТРУКТУРНИЙ ПІДРОЗДІЛ “ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ ЕКОНОМІКИ І ТЕХНОЛОГІЙ НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ “ЧЕРНІГІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА” долучається до світової спільноти та проводить заходи присвячені цьому дню. В групі ХТ- 11 куратором  проведено дистанційно виховний захід “Толерантність врятує світ”, під час якого, здобувачі фахової передвищої освіти переглянули презентацію та відеозапис про толерантність, визначили що ж таке «толерантність» у сучасному світі, висловили власну думку щодо різних асоціативних ситуацій та колективно визначали риси толерантної людини.

 

Сьогодні толерантність – яскравий показник ступеня демократичності кожної держави й одна з умов її розвитку. Толерантна людина не розфарбовує світ двома кольорами – чорним і білим. Вона не акцентує увагу на розбіжностях між «своїми» та «чужими», а тому готова вислухати та зрозуміти думки інших.

Як зазначав видатний український кінематографіст і письменник Олександр Довженко«Людина повинна бути Людиною…». Цей одночасно простий і разом з тим по-філософськи складний і наповнений змістом вислів говорить про те, що кожен з нас має замислитися над своїм ставленням до інших, вміти правильно підтримати ближнього, поважати людей в цілому, прислуховуватися до інших думок, поглядів, сприймати їх такими, якими вони є.