изображение_viber_2021-12-03_16-02-26-915

Cтуденти групи ПР-13 (куратор – Жостка А.М.) долучилися до щорічної Всеукраїнської кампанії «16 днів активізму проти насильства»

Сьогодні студенти групи ПР-13 (куратор – Жостка А.М.) долучилися до щорічної Всеукраїнської кампанії «16 днів активізму проти насильства». Під час кураторської години були організовані перегляд та обговорення документальної стрічки «Розірви коло» (2021р.) Фільм зняли за підтримки Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) у межах реалізації проєкту EMBRACE з протидії та запобігання гендерно зумовленому насильству за підтримки уряду Великої Британії. Авторка ідеї — Маша Єфросініна; режисерка та авторка сценарію — Єлизавета Сміт
«Кімната, в якій тебе били, назавжди залишається всередині», — говорить одна з героїнь фільму Іва Стішун. Її в дитинстві лупцював рідний батько, доки, будучи вже підлітком, вона не дала йому відсіч. А потім Іва народила сина і… била його. Про це вона сміливо зізнається прямо на камеру, сама виносячи собі вирок. Друга героїня фільму – Олександра Лебединська, яка втекла від чоловіка-кривдника з маленькою дочкою на руках. Вона роками терпіла аб’юз, не знаходячи в собі сил «розірвати коло», аж доки одного дня викликала поліцію та поїхала до притулку. «Неможливо словами виправити те, що зруйновано руками», – говорить вона з екрана.
Студенти поділилися враженнями від кінострічки, а також дізналися, як діяти у випадку домашнього насильства, як допомогти собі та близьким, як розпізнати токсичну поведінку.