Відокремлений структурний підрозділ

Участь у ХІ Всеукраїнському етнофестивалі кулінарного мистецтва

24 жовтня 2025 року ВСП «Фаховий коледж економіки і технологій НУ «Чернігівська політехніка» взяв участь у ХІ Всеукраїнському етнофестивалі кулінарного мистецтва.

Метою фестивалю є підвищення професійної майстерності, розвиток фахової творчої активності здобувачів освіти, відродження давніх традицій української кухні та кулінарного мистецтва, а також сприяння творчому й інтелектуальному розвитку молоді, формуванню їх духовності, моральності та патріотизму.

Наш коледж представляла команда «Сіверяночки», до складу якої увійшли здобувачки освіти ІІІ курсу освітньо-професійної програми Харчові технології — Ольга ДОЦЕНКО (група ХТ-12/11) та освітньо-професійної програми Готельно-ресторанної справи – Владислава АГАФОНОВА (група ГР-17).

До участі у фестивалі дівчат готували викладачі циклової комісії харчових технологій, готельно-ресторанної справи та кейтерингу — Ольга КАРТАКАліна СМАГЛЮК, Людмила ІЛЛЯШЕНКО.

Завдання конкурсу передбачали, що перший учасник має приготувати дві порції вареників за стародавньою рецептурою, коротко охарактеризувавши технологічний процес їх приготування, а також приготувати дві порції кулішу за автентичним рецептом і подати короткий опис технології.
Другий учасник мав здійснити подачу та обслуговування гостей за сервіруваним столом, використовуючи приготовані страви.

Представниця нашої команди Ольга Доценко приготувала вареники та куліш за автентичними рецептами Сіверщини, відтворюючи традиції місцевої кухні.

Владислава Агафонова відповідала за естетичну подачу страв і професійне обслуговування гостей, продемонструвавши високу культуру сервісу та знання етикету.

Відеозйомка була здійснена  здобувачкою освіти групи (ГР-18) освітньо-професійної програми Готельно-ресторанної справи Даніелою Коваль.

Участь у фестивалі стала для команди «Сіверяночки» чудовою нагодою розкрити творчий потенціал, поглибити професійні навички та популяризувати кулінарну спадщину Сіверського краю.