Відокремлений структурний підрозділ

25 квітня 2024 року в коледжі відбулась ІІ Науково-практична конференція «Планета, життя, розум»

22 квітня люди всієї планети відзначають День Землі. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи про наш спільний дім. Наша конференція об’єднала здобувачів освіти та викладачів, щоб обговорити найбільш актуальні питання екології та взаємодії людини з природою. Учасники працювали за трьома напрямками:

1.Інформаційні технології у вивченні та збереженні біорізноманіття.

Момотюк Дар’я під керівництвом Ющенко Ірини Миколаївни досліджувала використання інтернету речей для моніторингу екосистем. Заєць Анастасія під керівництвом Шумської Ірини Володимирівни вивчала інформаційне забезпечення стану біологічного різноманіття в Україні. Дослідження були глибокі та змістовні.

2.Природа в культурі та мистецтві.

Упир Дар’я під керівництвом Левицької Марини Вікторівни глибоко розкрила тему взаємодії людини та природи: віддзеркалення спільного життя у зарубіжній літературі. Кураш Вікторія під керівництвом Рондар Ірини Анатоліївни досліджувала походження та значення фразеологізмів в природі, культурі та мистецтві. Литвяк Олексій та Романенко Марія під керівництвом Сергеєвої Світлани Петрівни досліджували творчість українських письменників: «Чорнобильська катастрофа у житті й творчості Ліни Костенко» та «Вплив довкілля Чернігівщини на формування Тичини-митця».

3.Соціально-екологічні аспекти взаємодії людини з природою.

Крук Кіра та Кісіль Анна разом з Казіміровою Мариною Валеріївною провели учасникам конференуії віртуальну екскурсію загадковими стежками Ялівщини. Ніколаєнко Карина під керівництвом Сокол Юлії Федорівни дослідила проблеми забезпечення екологічних прав в умовах воєнного стану. Дуже цікавими та пізнавальними були виступи щодо переробки виробів для збереження планети. Поламаренко Єлизавета разом з Бурдюговою Світланою Іванівною дослідили екологічну моду, як перші кроки у сфері переробки текстильних відходів. А Доценко Ольга, Гриценко Дарія під керівництвом Єрмоленко Оксани Олександрівни дослідили апсайклінг. Також Романенко Софія разом з Ємець Альона Владиславівна вивчали сутність глобальної екологічної кризи та її наслідки.  Любим Ярослав під керівництвом Жосткої Алли Миколаївна розглянув тему «Соціально-екологічні аспекти взаємодії людини з природою (енергетичена галузь України)».

Дуже приємно відзначити високий рівень підготовки учасників конференції, плідну співпрацю викладачів зі здобувачами освіти в плані добірки матеріалів, підготовки презентацій, оформлення тез. Всі учасники конференції проявили особисту зацікавленість темами, глибоку обізнаність у висвітлених питаннях та продемонстрували наукову компетентність, здібності висловлювати свою думку та робити узагальнення.

Отже, всі учасники конференції мали можливість згадати про те, наскільки цінним є наше довкілля та як важливо зберігати та охороняти природу. Кожен з нас має важливе завдання перед собою – зберегти та захистити нашу Землю для майбутніх поколінь.

звіти