изображение_viber_2023-03-03_12-14-31-586

28 (29) лютого відзначають Міжнародний день рідкісних (орфанних) хвороб

28 (29) лютого відзначають Міжнародний день рідкісних (орфанних) хвороб, заснований Європейською організацією з рідкісних захворювань (EURORDIS) в 2008 році. Основна мета – підвищення обізнаності широкої громадськості про рідкісні захворювання і їх вплив на життя пацієнтів. Лікувати орфанні захворювання складно. Повністю побороти недугу практично неможливо, терапія носить підтримуючий характер, спрямована на зменшення проявлення симптомів і адаптацію людини.
У Чернігівській обласній дитячій лікарні у Всесвітній день орфанних захворювань провели день відкритих дверей. Такий захід для маленьких пацієнтів з орфанними хворобами та їх батьків провели вперше. В цей день комплексне обстеження пройшли понад три десятки дітей, а після обстеження для них влаштували свято з аніматорами, музичними та акробатичними номерами. Батьки також були залучені до заходу і отримали цінні поради від профільних лікарів.
Активну участь в організації та проведенні свята для малечі взяли здобувачі коледжу, викладачі, а також спільнота Національного університету «Чернігівська політехніка». Щиро дякуємо усім, хто долучився до збору коштів. Нам вкотре разом вдалося подарувати радість маленьким українцям!