изображение_viber_2022-06-23_20-18-51-572

Екскурсія до Чернігівського місцевого центру із надання безоплатної вторинної правової допомоги

23 червня 2022 року відповідно до змісту навчальної дисципліни ,,Вступ до фаху” здобувачі фахової передвищої освіти 1 курсу правого відділення групи ПР-13, ПР-14 та викладач Чумак Т. відвідали Чернігівській місцевий центр із надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Здобувачі освіти зустрілися з заступником директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Пирковською О. , яка ознайомила присутніх із системою безоплатної правової допомоги та її функціонуванням в умовах воєнного стану, повноваженнями регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, відновним правосуддям для неповнолітніх, медіацією як одним із ефективних способів альтернативного врегулювання спорів. Начальник відділу безоплатної правової допомоги Чернігівського місцевого центру Бойко Ю. під час зустрічі визначила й охарактеризувала функції місцевого центру з надання безоплатної первинної і вторинної правової допомоги, категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, звернула увагу на практику роботи з адвокатами.
Під час зустрічі здобувачі освіти взяли активну участь у грі “Правова важниця”, яку провели заступник начальника відділу безоплатної правової допомоги Чернігівського місцевого центру Павлюк Д. і головний юрист відділу безоплатної правової допомоги Чернігівського місцевого центру Махріна С. Гра проходила в атмосфері ефективної, емоційної взаємодії та викликала в учасників зацікавленість, пізнавальний інтерес, була корисною для здобувачів освіти.