Відокремлений структурний підрозділ

Екскурсія до закладу ресторанного господарства Senator Grill House

30 жовтня 2025 року викладачі циклової комісії харчових технологій, готельно-ресторанної справи та кейтерингу зі здобувачами освіти освітньо-професійних програм Харчові технології, Готельно-ресторанна справа відвідали заклад ресторанного господарства Senator Grill House.

В рамках екскурсії прослухали лекцію на тему «Впровадження цифрових та smart-технологій у роботу ресторану з відкритою кухнею» від бренд-шефа мережі “ФУД ФЕМЕЛІ УКРАЇНА” Івана Макаренка та взяли участь у майстер-класі з приготування десертів від кухаря-кондитера Віти Носок.

Під час лекції Іван Макаренко ознайомив здобувачів освіти з особливостями роботи закладу, плануванням та функціонуванням відкритої кухні, програмним забезпеченням роботи ресторану, принципами роботи інноваційного обладнання, а також вимогами до кандидатів на працевлаштування до ресторану. Розповів про сучасне становище та перспективність ресторанного господарства.

Віта Носок, кухар-кондитер ресторану Senator Grill House, поділилася зі здобувачами освіти таємницями створення солодощів, продемонструвала процес приготування десертів та розповіла про принципи презентації,  особливості приготування прикрас, різні варіанти оформлення виробів соусами. Здобувачі освіти брали активну участь у майстер-класі, а також мали змогу насолодитися неймовірно смачними виробами.

Результати роботи:

Фірмовий десерт  Senator Grill House

На тарілці подано ніжний шоколадний бісквіт, всередині якого прихована ароматна начинка з полуничного варення, що додає йому приємної фруктової свіжості.

Зверху — тонка шоколадна скоринка, яка красиво тріскається при першому дотику ложки, відкриваючи м’яку, теплу серцевину. Всередині бісквіту кулька морозива, яка повільно тане, поєднуючись із соусом на основі гарячого шоколаду, створюючи ідеальний контраст температур і текстур.

Десерт доповнено витонченими акцентами: легким безе, свіжою м’ятою, ягодами граната та долькою мандарина — для яскравості смаку й кольору.

Вишуканий, гармонійний і спокусливий — цей десерт наче створений, щоб розтанути у насолоду кожним шматочком.

 

Баскський чізкейк з фісташкою, нутеллою та катаїфі

Вишуканий баскський чізкейк, який поєднує ніжну кремову текстуру з розкішними доповненнями.

 

Десерт подано зі щедрим шаром нутели, що створює оксамитове поєднання шоколаду та лісового горіха. Зверху — хрустке тісто катаїфі, обсипане фісташкою, яке додає пиємного контрасту текстур і горіхового аромату.

Для свіжості смаку — шматочки ягід та дольки мандарина, а витончена цукрова спіраль надає страві святкової елегантності.

Це гармонійне поєднання м’якості, хрусту та ніжної солодкості — десерт, який вражає не лише смаком, а й візуальною естетикою.

Щиро вдячні керівництву та працівникам Senator Grill House за співпрацю, професійність та готовність ділитися інноваціями.