Відокремлений структурний підрозділ

Інтелектуальна гра «НОТАЄНОТА» від ГО «Центр аналізу інформації «Лакмус» за підтримки Фонду «Партнерство задля стійкості України»

Вже 38 років Україна і весь світ 26 квітня згадують Чорнобильську катастрофу. Напередодні річниці аварії на Чорнобильській АЕС на базі юридичного факультету ННІ Права і соціальних технологій відбулася перша антифейкова інтелектуальна гра «НОТАЄНОТА» від ГО «Центр аналізу інформації «Лакмус» за підтримки Фонду «Партнерство задля стійкості України».
«НОТАЄНОТА» – це командна гра, мета якої – розвивати критичне мислення та на основі реальних кейсів показати, як працюють фейки та дезінформація, навчити визначати ворожі впливи та протистояти маніпуляціям.
Організувала та провела антифейкову інтелектуальну гру доцентка кафедри правоохоронної діяльності та загальноправових дисциплін Алла Нітченко.
Учасниками стали чотири команди здобувачів освіти першого та другого курсу спеціальностей «Право», «Готельно-ресторанна справа», «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок», «Підприємництво та торгівля», «Харчові технології».
Тема гри: «Фейки про Чорнобиль та радіацію». Всі команди пригадали основні факти про цю техногенну катастрофу й успішно «відсіяли» фейки від правдивої інформації, виявили неабияку ерудицію та активну командну роботу.
До складу компетентного журі входили: завідувачка кафедри правоохоронної діяльності та загальноправових дисциплін НУ «Чернігівська політехніка» Olena Kozynets та заступниця директора з виховної роботи ВСП «Фахового коледжу економіки і технологій НУ «Чернігівська політехніка» Ірина Єщенко.
З мінімальною перевагою переможцями стали учасники команди «Хом’яки з ПР-15».
Дякуємо організаторам за підготовку і проведення заходу.
Далі буде…