изображение_viber_2023-04-10_16-17-24-169

Конкурс науково-творчих есе на тему «Чому важливо сплачувати податки?»

Здобувачі освіти групи ЕП – 9 Вадим Назаренко, Вікторія Таран, групи ФБС – 8 Анна Костюк, групи ЕП -10 Аля Балуба, Кіра Кукуюк, Марія Пушенко, Аліна Пархомець, ФБС – 9 Владислав Нітченко, Віталіна Ляцевич, Костя Єрема разом з науковими керівниками Галиною Поповою та Вікторією Петровською ВСП «ФКЕТ» НУ «Чернігівська політехніка» взяли участь в конкурсі науково-творчих есе на тему «Чому важливо сплачувати податки?».

Конкурс проводиться кафедрою економіки, обліку і оподаткування Національного університету «Чернігівська політехніка» оргкомітет О.Ю. Акименко, Т.В. Клименко та Ю.М. Перетятько за підтримки Головного управління Державної податкової служби у Чернігівській області та Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації.

Мета Конкурсу – розвиток творчого потенціалу молоді, формування її податкової грамотності, розуміння ролі податків і зборів для забезпечення функціонування країни, в тому числі для підтримки її обороноздатності.

6 квітня 2023 року  у Головному управлінні ДПС у Чернігівській області відбулися урочистості з нагоди вручення нагород та сертифікатів переможцям та учасникам конкурсу науково-творчих есе “ Чому важливо сплачувати податки?”

Серед 28 учасників поважне журі, до складу якого увійшли  представники кафедри економіки, обліку і оподаткування Національного університету «Чернігівська політехніка»  Головного управління ДПС у Чернігівській області начальник управління оподаткування фізичних осіб Світлана Волкова, обрало шість переможців. Здобувач освіти групи ЕП – 10 Аля Балуба посіла ІІ місце.

З вітальним словом до учасників конкурсу та їх наукових керівників звернулася начальниця Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Михайлівна Слотюк, яка відмітила високий рівень виконання робіт, а також вручила дипломи та призи переможцям від Головного управління ДПС.

Національний університет “Чернігівська політехніка” також нагородив цінними призами переможців. Всі учасники конкурсу отримали сертифікати учасника, а їх наукові керівники – подяки.

Після урочистостей було проведено екскурсійну програму із відвідуванням Музею податкової служби Чернігівщини, де їх зустрів голова профспілкової організації податкової служби Василь Толочко.

Тетяна Рубан, начальниця ДПІ в м. Чернігові ознайомила із роботою державної податкової інспекції, про види послуг, які надаються платникам податків та провела екскурсію у Центрі обслуговування платників податків.