Відокремлений структурний підрозділ

«Кривавий березень 1943 року. Корюківська трагедія»

З метою забезпечення національно-патріотичного виховання здобувачів освіти, виховання любові до рідної землі, її історії, культивування кращих рис української ментальності, виховання бережливого ставлення до національного багатства країни, мови, культури, традицій. Особливу роль у виховному процесі відіграють кураторські години.
05 березня 2024 року для груп ХТ-14, ГР-17, викладач Аліна Смаглюк провела кураторську годину на тему: «Кривавий березень 1943 року. Корюківська трагедія».
Трагедія, яка розгорнулася у Корюківці 1-2 березня 1943 року, залишає в пам’яті події жорстоких масових вбивств дорослих та дітей, підпалення будинків та безнадійні спроби людей сховатися від цієї жахливої трагедії. Це був час, коли мирні громадяни стали об’єктом жорстокого насильства, що завдало страшної рани не лише Корюківці, але й усій світовій спільноті. Саме тут, 81 рік тому, сталася одна з найстрашніших трагедій Другої світової війни, коли нацисти знищили майже 7 тисяч мирних мешканців. Історики вважають цю подію одним із найбільших масових вбивств мирного населення, вчинених нацистами. Кількістю жертв вона навіть перевищила такі відомі трагедії, як білоруський Хатинь, чеське Лідіце та французьке Орадур, але довгий час залишалася в тіні загального уваги. Корюківка має стати об’єктом вивчення для всіх, так само як і Крути, і нести світло історичної правди через покоління.