Напередодні Великодня проведено дослідження щодо можливості приготування пасок, які не містять дріжджів, пшеничного борошна, цукру, вершкового масла і можуть використовуватись в здоровому харчуванні
Викладачі циклової комісії харчових технологій, готельно-ресторанної справи та кейтерингу Людмила Ілляшенко, Ольга Картак, Олександра Садова зі здобувачкою освіти освітньо-професійної програми Харчові технології Ольгою Доценко напередодні Великодня провели дослідження щодо можливості приготування пасок, які не містять дріжджів, пшеничного борошна, цукру, вершкового масла і можуть використовуватись в здоровому харчуванні.
Під час дослідження було виготовлено вироби трьох видів. Здійснено порівняння калорійності виробів, виготовлених за традиційними великодніми рецептурами та за рецептурами правильного харчування.
Паски, виготовлені за рецептурою правильного харчування не поступаються звичайним за смаковими властивостями. Рецептури правильного харчування досить різноманітні, що дає змогу готувати паски на будь-який смак, не користуючись стандартними інгредієнтами, які не приносять ніякої користі нашому організму.