изображение_viber_2023-03-03_17-27-23-877

Перший онлайн етап навчання на курсах підвищення кваліфікації в ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України для викладачів закладів фахової передвищої освіти

Результатом освіченості людини

є її здатність продовжувати навчатися.

Джон Дьюї

З 27 лютого 2023 року розпочався перший онлайн етап навчання на курсах підвищення кваліфікації в ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України для викладачів закладів фахової передвищої освіти, до якого долучилася 38 викладачів ВСП «Фаховий коледж економіки і технологій Національного університету «Чернігівська політехніка».

Тиждень насиченої роботи під чітким керівництвом куратора-тьютора Вікторії Маршицької у взаємодії з іншими досвідченими викладачами курсів минув надшвидко, залишивши лише приємні враження від спілкування, атмосфери невимушеного навчання, корисного, змістовного, цікавого та емоційного.

Тематика занять актуальна, що не може не мотивувати до навчання: від ризиків в освіті (а найголовніший виклик наразі – це повномасштабна війна), в освітньому процесі, сучасної інформаційної безпеки до вибудови стратегій, визначення чинників професійного розвитку педагогів, формування мотивації до навчання здобувачів освіти в сучасних умовах, діагностика мотивації, а також до обговорення сучасних вимог щодо забезпечення якості освіти у закладах фахової передвищої освіти.

Корисним моментом у процесі навчання, урахований керівниками курсів ПК, стали заняття, де обговорювалися теми психологічної підтримки нас, викладачів, в умовах постійної стресової ситуації, стресових моментів, озвучення й обговорення практичних порад, що дозволяють справлятися самотужки зі станом постійної тривоги та сильних емоційних потрясінь.

У практичній роботі викладачам звісно допоможуть знання, уміння та навички, отримані на занятті з викладачкою щодо роботи в освітньому середовищі GOOGLE, його безмежних можливостей в умовах онлайн/дистанційного навчання.

Формат практичних/семінарських занять, тематичних дискусій сприяв активній взаємній комунікації, обмінові думками, оцінками, судженнями, а що найголовніше – вражень, емоцій взаємопідтримки у ці надскладні для кожного з нас часи, сприяв створенню особливої  атмосфери єднання та розуміння, нашої віри у Перемогу.

Окремо варто відмітити цікаві, інформаційно насичені, доступні, яскраві демонстраційні матеріали викладачів курсів, які можна було завантажувати та опрацьовувати поза межами занять.

Лише приємні враження від першого етапу курсів, від професійності викладачів, змістовності, актуальності й практичності занять.

З нетерпінням чекаємо на продовження! З повагою колектив ВСП «Фаховий коледж економіки і технологій Національного університету «Чернігівська політехніка»!

  


У період з 13.03.2023 до 17.03.2023 рр. адміністрація Відокремленого структурного підрозділу «Фаховий коледж економіки і технологій Національного університету «Чернігівська політехніка» проходила І онлайн етап підвищення кваліфікації у ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України.

Тиждень дуже насичений позитивними враженнями від майстерності, професіоналізму, поінформованості та високої цифрової компетентності викладачів. Вражає чітка організація роботи, постійний та турботливий супровід від куратора-тьютора: професора Ганни Романової.

Тематика занять актуальна, що не може не мотивувати до навчання: від цифрової інформаційної скарбнички керівника закладу освіти, впровадження інноваційного менеджменту, основ практичної роботи у віртуальному середовищі до забезпечення якості освітньої діяльності.

Дуже вдячні за отриману актуальну інформацію та можливість співпрацювати з професійним колективом ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України.