Відокремлений структурний підрозділ

Відбувся навчальний візит здобувачів освіти до центру соціально-психологічної допомоги

19 лютого 2024 р. здобувачі освіти спеціальності 231 Соціальна робота під керівництвом викладача Дмитра Казімірова відвідали Чернігівський обласний центр соціально-психологічної допомоги.

Під час зустрічі, що проходила в межах навчальної дисципліни “Вступ до фаху”, майбутні фахівці соціальної роботи ознайомилися з діяльністю закладу, спрямованою передусім на захист інтересів жінок з дітьми, які потерпають від домашнього насильства або потрапили в складну життєву ситуацію. Директорка Центру Олена Тилькун провела учасникам та учасницям візиту екскурсію його приміщеннями, в яких проживають отримувачі соціальних послуг, та розповіла, як соціальні педагоги, психолог, юрисконсульт та інші працівники закладу допомагають його підопічним повернутися до нормального життя.

Частина жінок отримує тимчасовий притулок та допомогу, спрямовану на реабілітацію та реінтеграцію в суспільство, інші потребують знань, вмінь з догляду за немовлятами, облаштування побуту, фінансової грамотності тощо.

Здобувачі освіти цікавилися, за яких обставин та якого віку жінки потрапляють до закладу, скільки часу вони можуть в ньому перебувати та як забезпечується захист від кривдників, які можуть переслідувати своїх жертв. У Центрі створені умови для безпечного та комфортного перебування тих, хто потребує допомоги. Для її надання залучаються також працівники установ соціального захисту, медичних закладів та правоохоронних органів. Але основна мета соціальної підтримки ‒ допомогти клієнтам навчитися самостійно долати труднощі та будувати своє подальше життя.

Дякуємо колективу Центру за теплу зустріч та надання практичного досвіду як ключового елементу підготовки кваліфікованих фахівців соціальної роботи.