Відокремлений структурний підрозділ

Здобувачі освіти ознайомилися з роботою Чернігівського обласного центру соціальних служб

Майбутні фахівці з соціальної роботи мали нагоду дізнатися про тонкощі обраної професії під час гостьової лекції з представниками Чернігівського обласного центру соціальних служб. Онлайн-зустріч проходила 5 лютого 2024 р. в межах навчальної дисципліни «Вступ до фаху».

Зі здобувачами освіти першого курсу спілкувалися директор Центру Алла Кот, начальник відділу підвищення професійних компетенцій працівників надавачів соціальних послуг та інформаційно-аналітичної роботи Ольга Старовойт.

Вони розповіли про напрямки діяльності Центру та особливості надання соціальних послуг в громадах області. Ольга Старовойт звернула увагу на роботу з різними категоріями сімей, що можуть перебувати у складних життєвих обставинах. Головна мета – діяти в інтересах дітей та не допускати їх вилучення з родини. Водночас йшлося про прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу, як альтернативну інтернатам форму сімейного виховання, навчання прийомних батьків; соціальні послуги, що надаються Центром і соціальними працівниками в громадах та взаємодію з представниками закладів освіти, охорони здоров’я та соціального захисту.

Учасники зустрічі цікавилися, як налагодити спілкування з клієнтами, спонукати їх до змін та як соціальні працівники справляються з психологічним навантаженням під час роботи. Один із ключів до успіху – побачити щось позитивне у своїх підопічних та завоювати їхню довіру.

Соціальна робота означає надавати підтримку тим, хто її потребує та допомагати людям змінювати своє життя.