Відокремлений структурний підрозділ

Здобувачі освіти відвідали Чернігівський навчально-реабілітаційний центр № 2

В рамках навчальної дисципліни “Вступ до фаху” здобувачі освіти спеціальності 231 Соціальна робота продовжують знайомство з діяльністю установ та закладів, які надають соціальні послуги представникам вразливих категорій населення.

Черговий навчальний візит відбувся 8 квітня 2024 р. Під керівництвом викладача Дмитра Казімірова здобувачі освіти завітали до Чернігівського навчально-реабілітаційного центру № 2. З учасниками візиту спілкувалася керівниця закладу Регіна Гусак. Вона розповіла про специфіку діяльності закладу, яка спрямована на навчання, виховання та реабілітацію дітей з особливими потребами. Поряд зі шкільним навчанням, максимально адаптованим до практики повсякденного життя, фахівці закладу приділяють велику увагу корекційній роботі. Вони допомагають дітям здобути соціальні навички, вміння безпечно обслуговувати себе в побуті, розкрити свої творчі здібності та вподобання щодо майбутньої професії.

Пані Регіна поділилася своїм досвідом щодо волонтерської діяльності, зокрема – про допомогу жителям Чернігова під час воєнних дій лютого-березня 2022 р., співпрацю з громадськими організаціями, вітчизняними та зарубіжними благодійними фондами, які надають підтримку вихованцям Центру.

Дякуємо пані Регіні та її колегам за теплу зустріч та надану інформацію, яке допоможе здобувачам освіти у виборі закладу для проходження практики та з майбутніми професійними вподобаннями.