Відокремлений структурний підрозділ

Здобувачі освіти відвідали Територіальний центр соціального обслуговування

Ознайомлення з діяльністю установ, які надають соціальні послуги та допомогу вразливим категоріям населення, є невід’ємною складовою навчання майбутніх фахівців соціальної роботи. Саме тому 11 березня 2024 р. здобувачі освіти спеціальності 231 Соціальна робота під керівництвом викладача Дмитра Казімірова взяли участь у навчальному візиті до Чернігівського міського територіального центру соціального обслуговування.

Вони дізналися про роботу Центру щодо надання допомоги людям похилого віку та особам з інвалідністю. Завідувач відділення Любов Ігнатікова розповіла про структуру Центру та його діяльність відділень денного перебування, соціальної допомоги вдома та надання адресної допомоги. Сюди входить широкий спектр соціальних послуг, які отримують сьогодні близько 3600 осіб – догляд та побутове обслуговування пристарілих та немічних людей вдома, денний догляд, соціальна адаптація, консультування, представництво інтересів, забезпечення ліками, продовольчими, промисловими товарами та ін.

Також учасники зустрічі ознайомилися з культурно-просвітницькою роботою закладу. Самотність для людей похилого віку є такою ж серйозною проблемою, як і погіршення фізичного стану здоров’я. Тому, щоб вони не відчували себе потрібними суспільству, діють гуртки із самодіяльності, організовуються творчі вечори, клуби за інтересами. Ці люди можуть залучатися до громадської, волонтерської діяльності або здобувати нові вміння в Університеті третього віку.

Здобувачі цікавилися, як працівники Центру налагоджують комунікацію зі своїми підопічними, витримують професійне навантаження і наскільки суспільство ставиться з розумінням до їхньої діяльності. Як наголосила пані Любов, професія соціального працівника в таких установах ‒ це передусім покликання, але водночас можливість для молодого фахівця отримати перший досвід роботи, необхідні вміння та навички комунікації і роботи в соціальній сфері.

Дякуємо співробітникам Центру за зустріч та інформацію, важливу для практичної підготовки майбутніх фахівців.