изображение_viber_2024-05-29_10-02-27-536

Зустріч здобувачів освіти освітньо-професійної програми «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» з Валентиною Ігнатенко, головним спеціалістом сектору контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового та пробірного контролю, державним інспектором Управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

Гостьова лекція на тему «Проблемні аспекти захисту прав споживачів».

09.05.2024 року відбулася зустріч  здобувачів освіти освітньо-професійної програми «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» з Валентиною  Ігнатенко, головним спеціалістом сектору контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового та пробірного контролю, державним інспектором Управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

Тема зустрічі: «Проблемні аспекти захисту прав споживачів».

На гостьовій лекції були присутні викладачі та здобувачі освіти освітньо-професійної програми «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

Наближення України до вступу в Європейський Союз потребує застосування європейських стандартів якості продукції та створення передумов для реалізації права кожного громадянина на достойний рівень отриманих послуг та спожитої продукції. Саме тому нової актуальності отримує проблема захисту прав споживачів у сфері споживання, особливо у воєнний час.

На зустрічі пані Валентина  ознайомила здобувачів освіти з  переліком законодавчих актів щодо захисту прав споживачів. Було  роз’яснено про можливість застосування законодавчої бази України на захист своїх прав, правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів та надання послуг у різних сферах діяльності.

Під час зустрічі обговорили такі питання: основні права та обов’язки споживачів товарів, особливості захисту прав споживачів контролюючими органами в умовах воєнного стану.

Здобувачі освіти отримали практичні поради від пані Валентини.

Відповідальна за організацію гостьової лекції – Олена Філоненко