Звітно-практична конференція за результатами практик 2025 року здобувачів фахової передвищої освіти технологічного відділення
30 жовтня 2025 року викладачі циклової комісії харчових технологій, готельно-ресторанної справи та кейтерингу провели звітно-практичну конференцію за результатами практик 2025 року здобувачів фахової передвищої освіти технологічного відділення. Здобувачі освіти проходили практику у м.Чернігів та в рамках міжнародного співробітництва у Болгарії.
Захід розпочався з привітального слова голови циклової комісії харчових технологій, готельно-ресторанної справи та кейтерингу Аліни СМАГЛЮК.
Основну увагу на важливості практичної складової навчання акцентувала завідувачка навчально-виробничої практики Наталія ЄРЕМЕНКО, яка підкреслила, що якісна практична підготовка є невід’ємною частиною освітнього процесу, а також ключовою і обов’язковою складовою для успішної реалізації усіх освітньо-професійних програм фахової передвищої освіти.
До зустрічі були залучені роботодавці :
– менеджер готельно-ресторанного комплексу «RIVERSIDE» – Ольга ШКАРУПА;
– завідувачка виробництва їдальні гімназії №35 – Анна ГОРОХ;
– шеф кухар гастромаркету WINETIME – Анна СУПРУНЕНКО;
– керуючий ресторану «ВЕЛЮРОВ» – Вітлій КИРИН.
Вони наголосили, що практика сприяє опануванню гнучких навичок, закріплленню спеціальних компетентностей та є важливою складовою освітнього процесу.
До зустрічі були залучені заступник директора з навчальної роботи Людмила ІЛЛЯШЕНКО, завідувачка технологічним відділенням Галина СМИРНОВА, викладачі Ольга КАРТАК, Ольга Холявко.
Доповіді на конференції представили здобувачі освіти, які пройшли практику у місті Чернігів та в рамках міжнародного співробітництва у Болгарії:
1. Момат Анна (ХТ-14), ресторація «Озеро»;
2. Кот Поліна (ХТ-14), Варенична «Балувана Галя»;
3. Мовчан Артем (ГР-17), готель «SEA VISTA» (Болгарія);
4. Агафонова Владислава (ГР-17), ресторан «Колиба»;
5. Ейвазов Намік (ХТ-14), ресторан «Веранда»;
6. Палій Артур (ХТ-14) ресторан «PASTA BASTA»;
7. Деркач Олена та Мельничук Домініка (ГР-16), готельно-ресторанний комплекс «RIVERSIDE»;
8. Рєзнікова Аліна (ГР-17), піцерія «Базис»;
9. Булавко Катерина (ГР-17) ресторан «Салобіє»;
10. Поламаренко Єлизавета (ГР-16), кафе «Кукурудза»;
11. Близнюк Оксана (ГР-20), готельно-ресторанний комплекс «RIVERSIDE»;
12. Доценко Ольга (ХТ-12), ресторан «Веранда»;
13. Ревенок Анна (ГР-16), готель «Дружба» (м.Ріпки, Чернігівської обл);
14. Омельченко Данило (ГР-20), кафе «Вітамінка»;
15. Піпкун Анастасія (ХТ-14) кафе «Like».
Ключовим підсумком конференції став активний обмін практичним досвідом між здобувачами різних курсів, що дозволило підвести ґрунтовні підсумки пройденої практики.
Щиро дякуємо всім учасникам!











































