Відокремлений структурний підрозділ

Відкрите заняття з дисципліни «Спадкове та сімейне право»

9 лютого 2024 р. викладач Савінова В.М. провела відкрите заняття з дисципліни «Спадкове та сімейне право» у групі СР-10. Тема заняття «Спадкування за законом»

Присутні на занятті: Ілляшенко Л.О., Бурдюгова С.І., Сокол Ю.Ф., Чумак Т.М,. Гречка Т.А., Кобзар В.В., Шумська І.В.

Актуальність теми заняття полягає в тому, що процес спадкування часто викликає низку запитань, особливо в умовах воєнного стану. Правовий режим воєнного стану змінив багато правил, які діяли за мирного часу, щодо регламентації порядку спадкування. У наш час постає багато питань про спадкові відносини, механізми захисту спадкових прав громадян України. Багато таких питань було опрацьовано під час лекції. Зокрема, розглянуті основні положення спадкування за законом, коло спадкоємців за законом, черговість спадкування, спадкування за правом представлення та інші.

Лекційне заняття мало чітку структуру, усі елементи мали логічну послідовність. Зміст лекції відображав сучасність та науковість. Лекцію викладено чітко, зрозуміло та доступно. Під час заняття використана презентація та наведені актуальні приклади з практики. Викладач має позитивний контакт з групою.

Присутні відмітили, що Валентина Миколаївна вільно володіє матеріалом, слідкує за змінами в законодавстві, звертає увагу здобувачів освіти на недоліки в законодавстві та аргументує положення.